Регистрация Вход
Каталог підприємств / Підприємства у Маріуполі / Художній музей ім. А. І. Куїнджі

Компанії Додати підприємство
Що? Де?


Художній музей ім. А. І. Куїнджі

Художній музей ім. А. І. Куїнджі вул. Георгіївська, 58, Маріуполь, Донецька область.
(0629) 33-32-09
Художній музей ім. А. І. Куїнджі 41 6 0.
29 жовтня 2010 року в Маріуполі було відкрито Художній музей ім. А.І. Куїнджі.
Музей знаходиться в історичній частині міста, по вулиці Георгіївській, 58, в будівлі, побудованій в самому початку минулого століття, архітектурний стиль - модерн.
Колекція музею налічує 650 живописних, 960 графічних творів, 150 скульптур, понад 300 творів декоративно-прикладного мистецтва.
На першому поверсі музею, в 3-х залах розмістилися експозиції, що розповідають про життя і творчість Архипа Івановича Куїнджі: фотографії, документи, листи, предмети меблів того часу. Але головне - це картини великого майстра. У музеї представлені їх копії в натуральну величину, дуже хорошої якості. Є і оригінали А.І. Куїнджі: ескіз «Червоний захід», два етюди «Осінь. Крим »і« Ельбрус ».
Вони були передані в краєзнавчий музей з Державного Російського музею за рішенням Міністерства культури СРСР в 1966 році.
В експозиції 4-го залу на першому поверсі представлені живописні та графічні роботи сучасників А.І. Куїнджі: І.К. Айвазовського, А.П. Боголюбова, В.В. Верещагіна, М.М. Дубівського, Л.Ф. Лагоріо, І.І. Шишкіна, портрет Куїнджі кисті Г.О. Калмикова, учня А.І. Куїнджі.
В експозиційних залах другого поверху (5. 6 зали) експонуються картини, подаровані місту після проведення першої республіканської виставки пейзажу «Меморіал А.І. Куїнджі »в 1973 році. Це прекрасні роботи визнаних майстрів пейзажу: М. Глущенка, М. Дерегуса, І. Марчука, Т. Яблонської, А. Грицая, С. Шишко, В. Цвєткової та ін.
Справжньою окрасою експозиції стали твори маріупольських художників, заслужених художників України Н. Бендрик, П. Кота, а також картини Л. Гаді, Ю. Злидня, І. Бертякова, Г. Пришедько, В. Арнаутова і ін. Художників. Незважаючи на відмінність творчих методів живописців, картини яких експонуються в залах художнього музею, їх об'єднує те, що всі вони виконані в кращих традиціях реалістичного мистецтва.
Експозиційні зали другого поверху також використовуються для експонування картин маріупольських художників, проведення виставок мистецтвознавчої спрямованості. У залах передбачено проведення інтерактивних програм, лекцій, зустрічей, демонстрацій фільмів про мистецтво, про творчість художників, проведення камерних музичних вечорів.
Написать отзыв (необходимо войти на сайт, также Вы можете войти используя: Google Вконтакте Twitter )
Знайшли помилку? Перетягніть значок на карті.
Реклама